Skip to content

nieuws

Leerlingen planten samen boompjes op speelplaats in het kader van project rond geweldloosheid


 

Leerlingen Busleyden Atheneum Campus Stassart planten boompjes.pdf
(21/05/2015)

Busleyden Atheneum aanwezig op herdenkingsplechtigheid 70 jaar Mauthausen (Oostenrijk)

Persbericht Busleyden atheneum eert slachtoffers WOII in Mauthausen.pdf
(07/05/2015)

Leerlingen 1B van KTA Wollemarkt wandelen langs Mechelse rivieren in het kader van Wereldwaterdag

Persbericht leerlingen KTA Wollemarkt wandelen langs Mechelse rivieren.pdf
(20/03/2015)

Infodag op 21 maart

Infodag 21 maart

(03/03/2015)

Geboortekaartje Busleyden Atheneum

Geboortekaartje Busleyden

Geboortekaartje Busleyden

(01/03/2015)

Anderstalige nieuwkomers KTA Wollemarkt slaan brug over onderwijsnetten heen

Uitwisseling culturen over de netten heen.pdf
(06/02/2015)

KTA Wollemarkt wordt Campus Stassart

Onze school verandert van naam. Samen met Atheneum Pitzemburg, het Lyceum, het Paramedisch Instituut en een nieuwe school (die vanaf 1 september opstart: campus Zandpoort) gaan wij vanaf 1 september 2015 Busleyden Atheneum heten. Onze school is dan één van de vijf campussen van dit grote atheneum, Campus Stassart. We heten dan dus voluit: Busleyden Atheneum, Campus Stassart.

Busleyden Atheneum - Campus Stassart

Met de nieuwe naam worden de Mechelse athenea officieel 1 school. Elke campus gaat zich specialiseren in 1 onderwijsdomein. Bij de Campus Pitzemburg (nu: Atheneum Pitzemburg) past het werkwoord „denken”. Bij de Campus Stassart (nu: kta Wollemarkt) past het werkwoord „doen”. Bij de Campus Caputsteen (nu: het Lyceum) past het werkwoord „creëren”. En bij de Campus Botaniek (nu: Paramedisch Instituut) past het werkwoord „zorgen”. De vier krijgen er ook nog een broertje (of zusje?) bij:  een vijfde campus met de naam Campus Zandpoort. Dat wordt de school voor „ondernemen”.

En van waar komt nu de naam Busleyden? Wel, het nieuwe atheneum is vernoemd naar Jeroen Van Busleyden, een lid van de Grote Raad van Mechelen en een goede vriend van Thomas Morus en van Erasmus. Jeroen Van Busleyden heeft veel gedaan voor de ontwikkeling van wetenschap en kunst in Mechelen en stelde als humanist de mens centraal.

(31/01/2015)

Onderwijsbeurs

Onderwijsbeurs van 25 februari

(23/01/2015)

12de eetfestijn op 31 januari 2015

Op zaterdag 31 januari 2015 organiseert onze school voor de 12de keer het  eetfestijn.  Dit is het uitgelezen moment om samen met familie en/of vrienden te komen tafelen.

Dit jaar kozen wij ervoor om de formule te vernieuwen en verwennen wij u zowel  ’s middags als ’s avonds met een lekkere paella, een Griekse salade of smakelijke balletjes in tomatensaus.  Voor de zoetebekken is er ook gebak en ambachtelijk roomijs als nagerecht voorzien en alles wordt met veel plezier voor u bereid door onze leerlingen en het lerarenteam.

De opbrengst van dit eetfestijn komt volledig ten goede aan onze leerlingen.

Om organisatorische redenen vragen wij u dit inschrijvingsformulier en het totale bedrag ten laatste op 26 januari 2015 op het directiesecretariaat van onze school te bezorgen

Wij hopen u te mogen verwelkomen.

Klik hier voor het inschrijvingsformulier.

 

(13/01/2015)

Het team van KTA Wollemarkt wenst u een gezond, groots en zorgeloos 2015!

Het team van KTA Wollemarkt wenst u een gezond, groots en zorgeloos 2015!

 

Het team van KTA Wollemarkt wenst u een gezond, groots en zorgeloos 2015!

 

(17/12/2014)

Vijfde campus van Busleyden Atheneum komt op site Zandpoortvest

Persbericht Busleyden Atheneum krijgt vijfde campus aan Zandpoortvest.pdf
(25/09/2014)

Vanaf 1 september 2015: Busleyden Atheneum

Per 1 september 2015 telt Mechelen een nieuwe middelbare school: Busleyden Atheneum. Met een 90-tal studieopties, 2000 leerlingen en vijf campussen zal het de grootste middelbare school van Mechelen zijn. “Busleyden Atheneum combineert de voordelen van grootschaligheid met die van kleinschaligheid dankzij campussen op mensenmaat”, zegt het vierkoppige directiecomité. Wilt u meer weten over deze nieuwe school? Kijk op www.busleydenatheneum.be

(15/09/2014)

Nieuw in Mechelen: Busleyden Atheneum

Persbericht nieuwe middelbare school in Mechelen Busleyden Atheneum.pdf
(12/09/2014)

Infodag en inschrijvingen

Kom eens langs …

Zaterdag 28 juni 2014: inschrijvingen van 10 u tot 13 u.

Tijdens deze infodag kan u uw zoon of dochter inschrijven voor het nieuwe schooljaar. Gelieve hiervoor identiteitskaart, SIS-kaart, getuigschrift van de vorige opleiding en kopie van het rapport mee te nemen.

Inschrijven is verder mogelijk van 10 u tot 13 u

- van 30 juni tot en met 5 juli
- zaterdag, 16 augustus
- van maandag 18 augustus tot en met zaterdag 23 augustus
- van maandag 25 augustus tot en met zaterdag 30 augustus

… en ontdek het allemaal zelf!

Belangrijke momenten in je zoektocht naar een goede school zijn de infodagen. 
Je komt in contact met leerkrachten die je kunnen helpen bij je studiekeuze en bij wie je terecht kan met allerlei vragen.

Ook kan je een bezoekje brengen aan de leslokalen, computerlokalen, praktijklokalen, refter enzovoort. Natuurlijk zijn je ouders, familie, vrienden en klasgenoten ook welkom.

Wil je hierover meer weten? Bel dan naar 015 28 62 60.

 

Infodag en inschrijvingen

(07/06/2014)

KA Lyceum, KTA Wollemarkt, KA Pitzemburg en Paramedisch instituut organiseren groot politiek debat

Persbericht Mechelse jongeren debatteren met politici 14mei.pdf
(12/05/2014)

Erfgoeddag: een culinaire wereldreis

Erfgoeddag

(02/04/2014)

Info- en toondag met demo's

Zaterdag 22 maart 2014 van13.00 u tot 16.00 u

We staan u graag te woord  met uitleg over al onze afdelingen en u kan onze school aan het werk zien met o.a. DEMO’s  en  een taartbakwedstrijd in onze afdeling  Restaurant en Keuken & ons didactisch kapsalon knipt  gratis voor de Think Pink campagne “Geef om Haar “

Gezocht: vrouwen  en (mannen) om op 22 maart hun lange haren te  laten knippen (minstens 20 cm) en een gratis relooking te krijgen in samenwerking met de Think Pink campagne “Geef om haar”. Klik hier voor de inschrijvingsstrook.

Inschrijven via mail naar micheline.jacobs@kta-wollemarkt.be ten laatste op 17 maart.

Infodag en toondag

(18/03/2014)

Ondernemers voor de Klas

Geert Van Hove(Senior Manager) van Mazda Motor Logistics Europe N.V. in dialoog met 6 Kantoor van KTA Wollemarkt

Welke vaardigheden zijn nodig in het bedrijfsleven? Wat betekent ondernemer zijn nu precies? Wat verwachten bedrijven van jongeren?

Heel wat vragen die jongeren hebben maar niet zelf kunnen beantwoorden. Wie kan dat beter dan een ondernemer of bedrijfsleider zelf?

Vlajo organiseert ieder jaar ‘Ondernemers voor de Klas’ in samenwerking met VKW en VKW Limburg.

Deze interactieve sessie biedt jongeren de ideale kans om al hun brandende vragen te stellen aan een ondernemer of bedrijfsleider, spannend toch?

Op 17 maart mag 6 Kantoor Geert Van Hove van Mazda Motor Logistics verwelkomen.

Gedurende twee uur gaan onze leerlingen met hem in dialoog en krijgen ze de kans om te ontdekken wat ondernemer of bedrijfsleider zijn nu precies inhoudt.

We wensen onze leerlingen alvast een inspirerende sessie toe!

(16/03/2014)

Leerlingen uit Polen hele week te gast in KTA Wollemarkt

Persbericht KTA Wollemarkt ontvangt leerlingen uit Polen.pdf
(28/02/2014)

11de steakfestijn

Zoals reeds 11 jaar de traditie is, organiseert onze school op zaterdag 1 februari 2014 een steakfestijn.

Die dag hoeft u niet te koken, maar kan u in onze school terecht voor een lekkere steak, een Griekse salade of balletjes in tomatensaus en dit alles met veel plezier voor u bereid door onze leerlingen en het lerarenteam.

U kan zowel ’s middags als ’s avonds bij ons terecht. De opbrengst van deze eetdag komt volledig ten goede aan onze leerlingen.

Om organisatorische redenen vragen wij u het inschrijvingsformulier en het totale bedrag ten laatste op 27 januari 2014 te bezorgen aan mevrouw De Mey (directiesecretariaat).

Klik hier voor het inschrijvingsformulier te downloaden in pdf-formaat.

(07/01/2014)

Beste wensen voor 2014!

Directie en personneel van KTA Wollemarkt wensen je een prettige vakantie.

(17/12/2013)

Derde struikelsteen van stad Mechelen ligt op speelplaats KTA Wollemarkt

Vanaf maandag 25 november blinkt er op de speelplaats van KTA Wollemarkt een kleine zilverkleurige tegel ter herinnering aan Nina Claes-Van Kerckhoven, oud-leerkracht geschiedenis en verzetsstrijder tijdens WO II. “Die dag leggen wij ook een struikelsteen voor Jean-Pierre Derboven, leraar Frans en slachtoffer van zinloos geweld bij een postoverval in 1997”, zegt Ann Cobbaert, directeur van KTA Wollemarkt.

Persbericht struikelsteen KTA Wollemarkt.pdf
(19/11/2013)

Leerlingen KTA Wollemarkt krijgen Fair Trade kookles van Jeroen De Pauw

De stad Mechelen lanceerde een wedstrijd om fair trade op school te promoten. KTA Wollemarkt kwam als winnaar uit de bus. Als beloning  krijgt KTA Wollemarkt niemand minder dan tv-kok Jeroen De Pauw dinsdag 8 oktober vanaf 9.45 uur op bezoek. Hij zal de leerlingen van de 'onthaalklas anderstalige nieuwkomers' en de leerlingen van 6 Restaurant-Keuken  leren hoe ze lekker kunnen koken met eerlijke en biologische producten. De kooksessie met Jeroen De Pauw is een spectaculaire aftrap van het fair trade project op KTA Wollemarkt.

Persbericht Jeroen De Pauw komt naar KTA Wollemarkt.pdf
(07/10/2013)

Leerlingen KTA Wollemarkt animeren senioren

Leerlingen uit het laatste jaar Verzorging van KTA Wollemarkt organiseren een dagje ontspanning voor senioren in het wijkhuis Den Abeel. "Ze verwennen de senioren met hapjes en een koud buffet. En ze spelen een vragenspel over levensgewoontes van vroeger en nu. Als afsluiter voeren de leerlingen een leuke act op",  zegt Dani Bartelen, leerkracht van KTA Wollemarkt en coördinator van het project. De leerlingen hebben het vragenspel zelf bedacht en gemaakt. Ook het koud buffet wordt door hen bereid. De dag gaat door op vrijdag 2 juni om 14 uur in wijkhuis Den Abeel, M. Ghandistraat 25 te Mechelen.

Persbericht leerlingen KTA Wollemarkt animeren senioren.pdf
(20/06/2013)

Marokkaanse Consul toont interesse in Twinningproject KTA Wollemarkt

Vandaag, woensdag 29 mei om 12.30 uur, brengt de Marokkaanse consul, de heer Mohamed Zine El Abidine, een bezoek aan KTA Wollemarkt. "De consul is zeer geïnteresseerd in ons project Twinning Marokko", zegt Ann Cobbaert, directeur van KTA Wollemarkt. "Twinning Marokko is een project waarbij het uitwisselen van ervaringen tussen Vlaamse en Marokkaanse scholen centraal staat."

Persbericht leerlingen KTA Wollemarkt krijgen consul Marokko op bezoek.pdf
(29/05/2013)

Infodag en doedag met workshops zaterdag 1 juni van 14.00 u tot 17.00 u

Doedag 1 juni 2013

Klik hier om het pdf-bestand te downloaden.

(01/05/2013)

Leerlingen KTA Wollemarkt winnen 1000 euro met Pestocroq

De leerlingen van het KTA Wollemarkt te Mechelen hebben met het innovatieve voedingsproduct ‘Pestocroq' de TROFEE FEVIA Vlaanderen gewonnen. De Pestocroq is een aperitiefkroket met een pestovulling en stukjes kip. De prijsuitreiking van de TROFEE FEVIA Vlaanderen vindt plaats in aanwezigheid van Minister Philippe Muyters.
De leerlingen van KTA Wollemarkt werden beloond met een cheque van € 1000.

Persbericht FEVIA Leerlingen KTA Wollemarkt innoveren in voeding.pdf
(24/04/2013)

Leerlingen KTA Wollemarkt trekken de wijde wereld in

Komende week trekken leerlingen van het laatste en voorlaatste leerjaar van KTA Wollemarkt de wijde wereld in. "Sommige leerlingen gaan naar Marokko om de ‘roots' van enkele van hun medeleerlingen te leren kennen. Anderen trekken naar Polen en zullen ondervinden wat de verschrikkingen van WO II betekenden voor diverse Poolse families. De leerlingen van verzorging gaan dan weer inspiratie opdoen in Amsterdam", zegt Ann Cobbaert, directeur van KTA Wollemarkt.

Persbericht leerlingen KTA Wollemarkt trekken wijde wereld in.pdf
(18/04/2013)

Anderstalige nieuwkomers leren recycleren

"Kleding en andere spullen hergebruiken, bestaat daar ook al een aparte term voor zullen onze anderstalige leerlingen uit de onthaalklas denken", lacht Kristoff Van Genechten, OKAN-coördinator van het KTA Wollemarkt. De leerlingen uit de onthaalklas anderstaligen nieuwkomers (OKAN) werkten een hele week rond recyclage.

Persbericht anderstalige leerlingen leren recycleren.pdf
(04/03/2013)

Belle Perez leert OKAN-leerlingen van KTA Wollemarkt flamencodansen

Naar aanleiding van de Europese Muco-week van 19 tot 25 november nodigde de Belgische Mucovereniging iedereen uit om deel te nemen aan de campagne Muco Move for Air. De onthaalklas van KTA Wollemarkt, waarin anderstalige kinderen die pas in België wonen en leerplichtig zijn worden voorbereid op hun schoolloopbaan, besloot deel te nemen aan deze campagne. De anderstalige nieuwkomers oefenden op hun Move for Air. De Belgische Mucovereniging beloont hen nu voor hun inzet met een bezoek van Belle Perez.

Persbericht belle perez leert leerlingen kta wollemarkt flamencodansen.pdf
(16/11/2012)

Eerste Wollemarktquiz!

Inschrijven ten laatste op 3 december op quiz@kta-wollemarkt.be.

Aarzel niet want de plaatsen zijn beperkt! Klik hier voor het pdf-bestand.

 

Wollemarkt Quiz

(18/10/2012)

Leerlingen KTA Wollemarkt spelen voor koninklijke familie

Als enige secundaire school werd KTA Wollemarkt door de Stichting Koningin Paola gevraagd om met een voorstelling deel te nemen aan de viering van de 20ste verjaardag van de stichting op zondag 2 september 2012 in het park en de serres van het koninklijk paleis van Laken. Het script 'Reine schoonheid zit vanbinnen' werd geschreven door Tanja Janssens, adjunct-directeur. De voorstelling werd gebracht door acht (oud-)leerlingen van KTA Wollemarkt.

Persbericht KTA Wollemarkt treedt op in paleis van Laken.pdf
(04/09/2012)

Leerlingen Haarzorg tonen bruids- en andere kapsels

Maandag 4 juni organiseert de afdeling Haarzorg van KTA Wollemarkt hun jaarlijkse kapselshow. De show is, als geïntegreerde proef, een vast onderdeel van de opleiding. De leerlingen van het 7de jaar Haarstilist kozen voor spectaculaire relookings. De leerlingen van het 6de jaar kozen voor het thema 'Bride Wars'. "De zesdejaars werpen al hun talenten en vaardigheden in de strijd om het meest creatieve bruidskapsel te creëren", zegt Ann Cobbaert, directeur van KTA Wollemarkt.

Persbericht KTA Wollemarkt showt kapsels 2012.pdf
(01/06/2012)

Feestelijke opening van de nieuwe Wollemarkt

Op 2 en 3 juni neemt  KTA Wollemarkt deel aan de feestelijke opening van de nieuwe Wollemarkt en opent de schoolpoort: iedereen welkom!

Activiteiten zaterdag 2 juni - van 14.00 u tot 18.00 u

Info- en inschrijfmoment

TSO-afdelingen ‘in de kijker'

Jeugd- en gehandicaptenzorg: kindergrime en kinderanimatie, uittesten nieuw aangelegde straten op rolstoelvriendelijkheid

Handel: verkoop door de minionderneming

Informaticabeheer
: demonstratie programmeren + blik op internationale projecten

Veiligheidsberoepen: infostand

Tentoonstelling en verkoop werkjes leerlingen

Rommelmarkt met verkoop van oud schoolmateriaal

In onze ‘KTA tearoom' kunnen bezoekers terecht voor een dessertje met koffie/frisdrank aan democratische prijzen.

Activiteit zondag 3 juni - van 14.00 u tot 18.00 u

Info- en inschrijfmoment

(16/05/2012)

Marokkaanse ambassadeur bezoekt KTA Wollemarkt

Leerlingen van KTA Wollemarkt gaan op rondreis door Marokko. Voor hun vertrek brengt de Marokkaanse ambassadeur in België en zijn consul hen een bezoek. "Beiden zijn bijzonder geïnteresseerd in ons project Twinning Marokko. Een project waarbij het uitwisselen van ervaringen tussen Vlaamse en Marokkaanse scholen centraal staat. Ze willen graag de leerlingen die deelnemen aan de achtdaagse rondreis door Marokko persoonlijk ontmoeten."

Persbericht Marokkaanse ambassadeur bezoekt KTA Wollemarkt.pdf
(13/04/2012)

Leerlingen KTA Wollemarkt stappen meer dan 1300 km op wereldwaterdag

Vijfenzeventig leerlingen van de eerste leerjaren B-stroom en van de onthaalklassen anderstalige nieuwkomers alsook acht leerkrachten stappen maar liefst 16 kilometer voor water. "In totaal dus 1328 kilometer uit solidariteit met de kinderen in het zuiden die dagelijks enkele kilometers moeten wandelen voor water", zegt Ann Cobbaert, directeur van KTA Wollemarkt. "Ook op school organiseren we nog diverse acties."

Persbericht KTA Wollemarkt stapt meer dan 1300 km voor water.pdf
(19/03/2012)

KTA Wollemarkt ontvangt leerlingen uit Polen

Van 3 maart tot 10 maart 2012 komen 19 leerlingen en 3 leerkrachten uit Gorlice naar Mechelen om samen met de leerlingen van KTA Wollemarkt de schoolcultuur en de verschillen en overeenkomsten tussen Polen en België te bestuderen. Zo zullen ze samen met de Belgische leerlingen in de klas een korte uiteenzetting en quiz houden over hun land. (voertaal Engels)

Persbericht KTA Wollemarkt ontvangt leerlingen uit Gorlice.pdf
(29/02/2012)

Cupido deelt rozen uit op KTA Wollemarkt

Leerlingen en leerkrachten kochten de voorbije weken een roos voor een andere leerling of leerkracht. "De bedoeling is dat deze rozen voorzien van een persoonlijke boodschap op dinsdagvoormiddag 14 februari door heuse cupido's aan de betrokken leerlingen of leerkrachten overhandigd worden", zegt Ann Cobbaert, directeur van KTA Wollemarkt. Er zijn heel wat leerlingen en leerkrachten die elkaar op deze manier iets willen laten weten, want er zijn bijna 400 rozen verkocht.

Persbericht leerlingen KTA Wollemarkt zeggen het met rozen.pdf
(13/02/2012)

Valentijnssalon op 9 en 10 februari

Valentijnskapsalon

 

(02/02/2012)

Leerlingen KTA Wollemarkt bemiddelen bij conflicten

Vier jaar geleden startte KTA Wollemarkt met de opleiding van Peer Mediators. Een Peer Mediator is een leerling die bemiddelt in conflicten tussen leerlingen en deze conflicten makkelijker bespreekbaar maakt. "Geen gemakkelijke taak. Daarom leren we de tien deelnemers hoe je lichaamstaal leest, hoe je ik-boodschappen formuleert en hoe je omgaat met agressie", zegt Tanja Janssens, adjunct-directeur van KTA Wollemarkt.

Persbericht KTA Wollemarkt leidt leerlingen op tot bemiddelaar bij conflicten 2.pdf
(25/10/2011)

KTA Wollemarkt deelt boterhammen met fairtrade choco uit

Naar aanleiding van de Week van de Fairtrade delen leerlingen van de afdeling Handel van het KTA Wollemarkt op donderdag 13 oktober om 10.10u gratis boterhammen met fairtrade choco uit op de speelplaats. Daarbij worden tevens fairtrade fruitsapjes verkocht.

Persbericht KTA Wollemarkt deelt boterhammen met fairtradechoco uit.pdf
(10/10/2011)

KTA Wollemarkt heeft haar kapsalons vernieuwd

Tijdens de grote vakantie vonden er ingrijpende werken plaats in het KTA Wollemarkt. De school liet twee kapsalons volledig renoveren. De kapsalons voldoen aan alle normen en ogen heel luchtig. Op maandag 3 oktober nodigt KTA Wollemarkt de ouders uit om tussen 14.00 u en 16.00 u een kijkje te komen nemen in het oefenkapsalon van hun zoon of dochter. "Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen ze hun kind dan aan het werk zien en met de leerkrachten een praatje maken", zegt Ann Cobbaert, directeur van KTA Wollemarkt.

Persbericht KTA Wollemarkt huldigt nieuwe oefensalons in.pdf
(30/09/2011)

Bomaanslag in Marrakech: onze leerlingen en begeleiders zijn ongedeerd!

Gisteren werden wij in kennis gesteld door de coördinator van de Marokkoreis, waarnemend directeur KTA Wollemarkt, dat er een bomaanslag in een café op het Jemaa El Fna plein in Marrakech was geweest.

Gelukkig kregen wij het goede nieuws: onze reisgroep is veilig en wel geland en aangekomen in het hotel!

Inmiddels hebben wij veel ouders persoonlijk gesproken en gerustgesteld.

Wij gaan ervan uit dat de reis verder rustig verloopt. Indien het programma van de reis gewijzigd wordt, brengen wij de ouders zo spoedig mogelijk op de hoogte.

Indien u vragen hebt, kunt u ons contacteren via mail: kta.wollemarkt@telenet.be of telefonisch op het nummer 015/28 62 60 en vragen naar Tine Bontens of Tanja Janssens.

(29/04/2011)

KTA Wollemarkt pakt de koffers

Elk jaar organiseert KTA Wollemarkt tussen 27 april en 7 mei een internationale reisweek voor alle leerlingen van het laatste en voorlaatste leerjaar. "Iedereen pakt dan zijn koffers en vertrekt. Sommige leerlingen gaan naar Marokko om de 'roots' van enkele van hun medeleerlingen te leren kennen, anderen trekken naar Polen en zullen aan den lijve ondervinden wat de verschrikkingen van WO II betekenden voor diverse Poolse families. De leerlingen Haarzorg gaan dan weer creatieve inspiratie opdoen in Parijs."

Persbericht KTA Wollemarkt pakt zijn koffers.pdf
(08/04/2011)

KTA Wollemarkt doet mee aan de Week van de Amateurkunsten (WAK)

<p>Leerlingen van KTA Wollemarkt doen mee aan de Week van de Amateurkunsten. "Maar wat brengen we op de planken? Daar hadden de leerlingen snel een antwoord op ..."<br />Nieuwsgierig? Een totaalspektakel en een film van KTA Wollemarkt staan geprogrammeerd op vrijdagavond 22 april van 19u tot 21u in het Cultureel Centrum van Mechelen. Kom kijken!</p>

Persbericht KTA Wollemarkt doet mee aan Week van de Amateurkunsten.pdf
(08/04/2011)

Leerlingen KTA Wollemarkt stappen 20 km voor water

Dertig leerlingen en vijf leerkrachten stappen dinsdag 22 maart, op wereldwaterdag, 20 km voor water. "Hiermee willen de leerlingen van 1 B aandacht vragen voor de waterproblematiek in de wereld."

Persbericht KTA Wollemarkt stapt 20 km voor water.pdf
(18/03/2011)

Nieuw totaalspektakel van KTA Wollemarkt

<p>Op dinsdag 1 maart brengt KTA Wollemarkt een nieuw totaalspektakel in de Stadsschouwburg van Mechelen. Kort gezegd gaat het over een vervangleerkracht die al snel de handdoek in de ring wil gooien. Maar dit uiteindelijk niet doet. Want al doende geraakt hij er van overtuigd dat zijn maatschappelijk kwetsbare leerlingen getalenteerd zijn. Eén probleem: hoe passen deze talenten in het keurslijf van kennis- en competentiegericht onderwijs?<br />Allen daarheen. Kaarten kosten 5 euro.</p>

Persbericht KTA Wollemarkt brengt Talenthunters op de planken.pdf
(04/02/2011)

Talent Hunters: schoolvoorstelling

Talent Hunters

(02/02/2011)

KTA Wollemarkt op facebook

(06/12/2010)

Leerlingen KTA Wollemarkt werken 1 dag voor collega-jongeren in Indonesië

KTA Wollemarkt neemt deel aan het project 'ZuidDag: work for change'. 55 leerlingen zullen op 21 oktober een job uitoefenen waarmee ze minstens 40 euro zullen verdienen. Dit bedrag wordt integraal gestort op rekening van ZuidDag voor een project in Indonesië. "Wij stellen zelf ook een aantal jobs open voor onze leerlingen, waaronder die van directeur", lacht Nadine Vandendriessche, directeur van KTA Wollemarkt.

Persbericht leerlingen KTA Wollemarkt werken een dag voor het Zuiden.pdf
(15/10/2010)

Minister Pascal Smet komt belofte na

Op de eerste dag van het schooljaar sprak minister van onderwijs Pascal Smet de leerlingen van KTA Wollemarkt toe. Hij deed toen de belofte er ook op hun laatste schooldag bij te zullen zijn. Die belofte houdt de minister nu stand. "Ik denk dat maar weinig leerlingen kunnen rekenen op zo'n prominente en loyale supporter. Onze leerlingen, en wijzelf ook, staan versteld van een dergelijk mooi gebaar naar onze leerlingen toe." Dinsdag 29 juni spreekt de minister de leerlingen toe tijdens hun proclamatie.

Persbericht KTA Wollemarkt ontvangt minister van onderwijs vervolg.pdf
(29/06/2010)

Misbruik Haïti actie

KTA Wollemarkt en de stad Mechelen ontvingen een aantal telefoons van inwoners van Mechelen in verband met een inzamelactie voor Haïti. Een groep jongeren trekt langs de deuren om wafels en taarten in naam van KTA Wollemarkt te verkopen ten voordele van Haïti. De politie is een onderzoek gestart. "Voor alle duidelijkheid: KTA Wollemarkt ondersteunt geen huis-aan-huisinzameling voor Haïti", zegt Nadine Vandendriessche, directeur KTA Wollemarkt. De jongeren doen zich voor als leerlingen van KTA Wollemarkt, maar ze zijn dit niet. Inwoners die geconfronteerd worden met inzamelacties aan de deur, kunnen dit melden via telefoonnummer 015 28 62 60.

Persbericht Mechelse bende misbruikt actie voor Haïti.pdf
(23/03/2010)

Leerlingen KTA Wollemarkt zamelen 'dikke truien' in voor daklozen

Vrijdag 12 februari is het 'Dikke truiendag'. De leerlingen van KTA Wollemarkt zijn begaan met het milieu, maar vroegen zich met de huidige vrieskou af of de daklozen niet meer plezier zouden hebben van hun dikke truien. Onder het motto 'Een laagje meer voor het goede doel!' zamelden ze 1000 kilo kleding in.

Persbericht KTA Wollemarkt houdt dikke truien inzamelingsdag.pdf
(10/02/2010)

Kom naar ons steakfestijn op 23 januari !

KTA Wollemarkt organiseert voor de zevende keer op rij een Steakfestijn. U kunt op 23 januari aan tafel schuiven van 12u tot 13u30 en van 18u tot 20u30. Op het menu staan uiteraard steaks met frieten, maar u kunt ook kiezen voor een salade of een koninginnenhapje. De inkomsten van deze eetdag worden integraal benut voor leerlingenprojecten.
Inschrijvingsformulieren zijn te bekomen op het secretariaat. Inschrijven voor dit eetfestijn kan tot 18 januari.

Steakfestijn inschrijvingsformulier 2010.pdf
(07/01/2010)

Go West Side!

Op 21 en 22 januari staat de cast van "'Go West Side!' op de planken van KVS. Wie zin heeft om de leerlingen aan het werk te zien kan zich inschrijven via deze link: www.g-o.be/gala.

(07/01/2010)

KTA Wollemarkt wint theaterwedstrijd 'In de spotlights'

KTA Wollemarkt heeft met de voorstelling 'GO West Side!' de wedstrijd 'In de spotlights' gewonnen. Leerlingen en leerkrachten rolden de rode loper uit voor de winnende cast. "In feite werkte de hele school mee aan dit totaalspektakel van toneel, zang, dans, films en foto's." De sfeer op school kreeg een echte opsteker dankzij dit project. "Nu we gewonnen hebben is het helemaal alle dagen knuffel- en kusjesdag. Iedereen is enorm fier."' Op 21 en 22 januari brengt de hele cast het toneelstuk in de KVS in Brussel op de planken.

Persbericht KTA Wollemarkt wint theaterwedstrijd In de Spotlights.pdf
(18/11/2009)

Bemiddelaars leerlingconflicten worden opgeleid door hun voorgangers

De komende dagen geven de ervaren Peer Mediators van KTA Wollemarkt hun kennis en ervaringen door aan een nieuwe lichting bemiddelaars. Donderdag 29 oktober om 14u vindt de diploma-uitreiking plaats.

KTA Wollemarkt leidt leerlingen op tot nieuwe lichting bemiddelaars bij conflicten.pdf
(26/10/2009)

Leerling bemiddelt bij conflicten tussen leerlingen

Twee jaar geleden startte KTA Wollemarkt met de opleiding van Peer Mediators. Een Peer Mediator is een leerling die bemiddelt in conflicten tussen leerlingen en deze conflicten makkelijker bespreekbaar maakt. KTA Wollemarkt besloot om dit jaar de "ervaren Peer Mediators" op te leiden tot trainers van de nieuwe lichting. "Een conflict van in het begin juist aanpakken is de helft van het werk."

KTA Wollemarkt leidt leerlingen op tot bemiddelaar bij conflicten.pdf
(09/10/2009)

Nieuwe opleidingen voorbeeld van netoverschrijdende samenwerking met inbreng van arbeidsmarktpartners

Het schooljaar start met de inrichting van een volledig nieuw studiegebied in het secundair onderwijs: maatschappelijke veiligheid. In Mechelen bieden twee middelbare scholen een opleiding in dit studiegebied aan: TSM van het katholieke net en KTA Wollemarkt van het GO!
De samenwerking tussen beide onderwijsinstellingen én de veiligheidssector verloopt vlot. Reden voor de minister van onderwijs om het KTA Wollemarkt een bezoekje te brengen.

Persbericht KTA Wollemarkt ontvangt minister van onderwijs.pdf
(31/08/2009)

Kapselshow met knipoog naar de toekomst

De afdeling Haarzorg organiseerde dinsdag 9 juni haar jaarlijkse kapselshow. De leerlingen van 7 Haarzorg zorgden voor verrassende 'relookings', die van 6 Haarzorg kozen voor het thema 'Destination'.

Persbericht KTA Wollemarkt showt kapsels.pdf
(15/06/2009)

KTA Wollemarkt brengt GO WEST SIDE! op de planken

Op 29 en 30 mei brengt KTA Wollemarkt het totaalspektakel Go West Side! geïnspireerd op de musical West Side Story. Iedereen verbonden aan de school speelt een rolletje in het stuk. Film, zang, dans, toneel en fotografie worden gecombineerd. Komt dat zien...!

Persbericht KTA Wollemarkt brengt totaalspektakel GO West Side.pdf
(26/05/2009)

Nieuwe opleiding Veiligheidsberoepen

KTA Wollemarkt start in september met een zevende jaar BSO Veiligheidsberoepen. Wie de opleiding tot een goed einde brengt, kan onmiddellijk aan de slag als bewakingsagent, voetbalsteward of gemeenschapswacht. "De werkgevers hebben al stage- en arbeidsplaatsen toegezegd." Op maandag 25 mei organiseert KTA Wollemarkt een info- en inschrijfdag over het 7de jaar BSO Veiligheidsberoepen.

Persbericht KTA Wollemarkt start opleiding veiligheidsberoepen.pdf
(20/03/2009)

Leerlingen KTA Wollemarkt op stage naar Cyprus

Een 20-tal leerlingen uit het 5de en 6de jaar BSO afdeling Kantoor en Administratie lopen gedurende drie weken (van 14 maart tot 5 april) een internationale stage. Ze maken kennis met het beroepsleven in Cyprus, leggen sociale contacten en ontwikkelen hun zelfredzaamheid.

Persbericht KTA Wollemarkt op stage naar Cyprus.pdf
(27/01/2009)

KTA Wollemarkt biedt beroeps- en technisch secundair onderwijs aan. Het is een school vol leven en initiatieven. De positieve schoolsfeer versterkt bij de leerlingen hun ‘geloof in eigen kunnen’. En dat is belangrijk.

Kom eens langs

In de kijker

De nieuwe schoolbrochure is beschikbaar.
Hierin vind je alles wat je moet weten over onze school.
Vraag hem aan!